Kommunikationsløsning gav samarbejdsfordele

OHL illustration

Martin Svava er it-chef i OHL Logistics, der - med 70 kontoransatte og kontorer i Danmark, Tyskland, Norge og Sverige - praktisk taget bindes sammen af velfungerende kommunikation, uanset om fragt skal hentes, bringes eller opmagasineres. Men traditionelt har telefoni været en overordentlig dyr fornøjelse.

Den økonomiske besparelse var den vigtigste faktor, da OHL bad Progressive om at levere knowhow, licenser og hardware i forbindelse med implementering af Lync for enden af en fiberforbindelse. Men en række andre fordele meldte sig også, og de har reelt gjort både infrastruktur og medarbejdere mere effektive.

- Vi havde som mål at halvere vores telefonregning. Men reelt sparer vi op mod 60 procent. Det er virkelig noget, der batter - men det er blot én af årsagerne til, at vi er glade for den Lync-løsning, som Progressive leverede og hjalp med at implementere.

- Reelt opfatter vi efterhånden mere Lync som et samarbejdsværktøj i stedet for blot en teleløsning. Det integrerer direkte ind i Outlook, så jeg - uden at skulle skifte skærmbillede - kan se, hvilke af mine kontakter, der er ledige. På den måde slipper jeg både for selv at ringe forgæves og for at skulle forstyrre en kollega, der måske sidder i møde eller har en hasteopgave at løse, tilføjer han.

Ligeledes påpeger han en række detaljer ved Lync-klienten, som gør brugerne mere effektive og letter anvendelsen betydeligt. For eksempel får brugeren en mail, hver gang man mister et kald. Tilsvarende kan man se hele det specifikke nummer på den, der har ringet, og ikke bare hovednummeret.

- Desuden har Lync udmærket sig ved at være ret enkel at finde ud af for mig som administrator, ligesom det er let at finde relevant information om næsten alle aspekter online. Progressive har været virkelig gode sparringspartnere undervejs, og efter knap et års drift er vi kommet til det punkt, hvor vi gensidigt kan hjælpe hinanden; det er egentlig ret tilfredsstillende, siger Martin Svava.


OHL Logistics A/S er grundlagt i 1970 og har i dag egne selskaber i Danmark, Tyskland, Norge, Sverige. Siden grundlæggelsen har der været en positiv udvikling, som primært er sket via organisk vækst. Virksomheden har i dag godt 200 medarbejdere.

Læs mere på www.ohllogistics.com