cloudstack

Progressive introducerer Cloudstack

Der er mange fordele ved at gå i ”skyen”. Nye teknologiske muligheder, stordriftsfordele og næsten ubegrænsede IT-hestekræfter. Men der er også ulemper. Det kan være svært at bevare overblikket over hvor data egentlig ligger henne, hvilke tjenester man har brugt, og hvem der har adgang til det.

Som den seneste tids historier i pressen har vist, så kan selv store projekter og leverandører få skyen galt i halsen. Forklaringen er nok, at programmører interesserer sig mere for teknik og IT arkitektur end for GDPR og overholdelse af kompliceret lovgivning. Det kan hurtigt vise sig problematisk for IT projekter med personfølsomme data, f.eks. nye offentlige IT systemer. 

Vi har løsningen

Cloudstack er en privat sky (”Private Cloud”) på dansk jord, med de samme tekniske muligheder som de store udbydere af Cloud tjenester. Endda på en måde der er kompatibel med f.eks. Amazon AWS, og i mange tilfælde også billigere. 

Med afsæt i de nyeste teknologier inden for servere og Cloud-software er Progressive stolt af at lancere Cloudstack – en ny og lokal sky-tjeneste der indeholder ægte platform-tjenester (PaaS), containere (Kubernetes), serveruafhængig kode, virtuelt netværk, og meget mere. Alt det man på teknik-sprog kalder for et Software-defineret Datacenter.  Løsningen er endda kompatibel med Amazon AWS, så et eksisterende IT projekt ikke skal programmeres helt forfra. Enhver der sidder med et stort AWS projekt kan flytte driften tilbage på danske hænder, men bibeholde mulighederne for selvbetjening og API adgang til løsningen. 

Der er penge at spare

Fra Juli 2019 kan Cloudstack leveres i dedikerede miljøer på minimum 4 hardware noder. Det betyder naturligvis at der skal være et vist minimumsforbrug før økonomien bliver bedre end traditionelle Public Cloud løsninger som f.eks. AWS. Men allerede ved et forbrug på omkring halvdelen af kapaciteten vil der være break-even på økonomien. Ved fuld udnyttelse af kapaciteten vil prisen nærme sig det halve af hvad tilsvarende kapaciteter i AWS ville koste.  

Fra efteråret 2019 vil Progressive kunne tilbyde Cloudstack i et delt miljø der afregnes efter forbrug, lige som man kender det fra de store udbydere. Vi er allerede langt med etableringen af de nødvendige systemer, og foretager i øjeblikket tests med udvalgte kunder der er tilmeldt vores beta-program. Hvis du har brug for at teste miljøet af, og gerne vil have tildelt en demo-tenant i vores kørende miljø, så er du velkommen til at kontakte os. Du er også velkommen til at bede om et møde hvor løsningen demonstreres ”live”, så det er muligt at dykke ned i flere tekniske detaljer end PowerPoint kan tilbyde. 

Sådan kommer du videre

Kontakt Business Manager Jesper Sommer, jso@progressive.dk eller ring (+45) 35 25 50 70 

Download vores produktblad for mere information

Begynd at skrive og tryk ENTER for at søge