ITR GROUP styrker kompetencerne inden for hosting og drift ved køb af Itadel og Cloud Teams

18.05.2021

Gennem en fusion af to af landets største IT-servicevirksomheder skaber Itadel og IT Relation unikke muligheder for både kunder og medarbejdere. Fusionen har fokus på at styrke og udvide serviceudbuddet til kunderne og skærpe fokus på deres digitale transformation. Cloud Teams fortsætter væksten i eget navn med en styrket profil over for kunderne og vil indgå i ITR Group som cloud-kompetencecenter for koncernen.


Udvidelsen med Itadel og Cloud Teams styrker ITR Groups markedsposition over for mellemstore og store kunder, som vil få gavn af det kompetencemæssige løft. ITR Groups køb af Itadel er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse og ventes gennemført ved udgangen af juni, hvor købet af Cloud Teams også gennemføres.

”Vi glæder os til at byde Itadel og Cloud Teams velkommen i ITR Group, som nu får en endnu stærkere position over for de mellemstore og store kunder med en stor gruppe af særdeles kompetente og erfarne medarbejdere, et velfungerende nearshoring-setup og dybere kompetence inden for cloud transformation. ITR Group har udviklet sig hastigt de senere år og opbygget styrken til at udfordre og slå de største konkurrenter i Danmark. Det sidste halve års tid har vi udvidet koncernen med Improsec, Emineo, Copenhagen Software og Progressive – og nu glæder vi os til at få både Itadel og Cloud Teams ombord, så vi kan stå stærkest muligt over for de små, mellemstore og helt store kunder,” siger Henrik Kastbjerg, CEO i ITR Group.

Bredere og stærkere kompetencer med fokus på kundeservice og forretningsudvikling

Itadel er udsprunget af TDC Hosting og blev i 2017 købt af kapitalfonden Maj Invest Equity, der indførte navnet Itadel og har bidraget til at gennemføre en turnaround af virksomheden, som omsætning for mere end 300 mio. kr. årligt med et positivt driftsresultat (EBITDA). I dag er Itadel en af Danmarks førende it-outsourcing-virksomheder med omkring 260 erfarne medarbejdere i Aarhus, København og Prag, der leverer og driver sikre og solide it-platforme for en række mellemstore og store virksomheder i en velfungerende leverancemodel.

Sammen vil IT Relation og Itadel styrke konkurrenceevnen, udvikle forretningen og tilbyde kunderne god service og stærke kompetencer inden for hosting, drift og cloud services under navnet IT Relation. Itadels nearshoring-aktiviteter i Tjekkiet omfatter 70 medarbejdere, der fremover vil fungere som et fælles ressourcecenter for virksomhederne i ITR Group. Fusionen af IT Relation og Itadel vil skabe stordriftsfordele og bidrage positivt til kundernes videre udvikling.

”Vi ser frem til at skabe en endnu stærkere forretning sammen med IT Relation og indtræde i ITR Group, der har gennemgået en stærk udvikling i de senere år og demonstreret en enestående evne til at udvikle forretningen og tænke innovativt til gavn for kunder og medarbejdere. Vi får mulighed for at tilbyde kunderne en bredere ydelsespalet og stærkere kompetencer som en del af IT Relation og ITR Group, der har kundeservice, stabilitet og sikkerhed som absolutte topprioriteter. Samtidig bliver medarbejderne del af en stærk og ekspanderende virksomhed, der byder på helt nye muligheder for faglig og karrieremæssig udvikling,” siger Jess Julin Ibsen, CEO i Itadel.

Styrket fokus på cloud transformation i ITR Group

Cloud Teams blev stiftet i 2017 og er en førende konsulentvirksomhed inden for public cloud transformation. Konsulenterne er eksperter i at analysere, planlægge og implementere strategiske cloudløsninger i samarbejde med mellemstore og større virksomheder. ITR Group køber Cloud Teams af de to stiftere Anders Bader Søjdis og Mickey Soussah samt Itadel, der er medejer af og samarbejder tæt med virksomheden. Cloud Teams fortsætter som selvstændig virksomhed i ITR Group og vil udgøre et ’Center of Excellence’, der styrker koncernens kompetencer og services inden for cloud transformation. Den daglige ledelse i Cloud Teams fortsætter uændret og vil referere til CEO i ITR Group, Henrik Kastbjerg, samt medinvestere i ITR Group.

”Cloud Teams vokser hurtigt i et marked med utroligt spændende muligheder, og ITR Group er den helt rigtige partner for os, når vi skal udvikle forretningen, sikre værdiskabende krydssalg til kunderne og forløse potentialet hos vores dygtige konsulenter, som har travlt på projekterne i det daglige. Som en del af ITR Group kan vi også transformere vores kunder til Microsoft Azure og samtidig tilbyde driftsydelser efterfølgende, ligesom vi får vi adgang til rigtig stærke ressourcer og et team, der har unik erfaring med at løfte iværksættervirksomheder som vores til et nyt niveau. Vi glæder os til samarbejdet og den fortsatte fremgang i både Cloud Teams og ITR Group,” siger Anders Bader Søjdis, CEO og stifter i Cloud Teams.

Efter købene af Itadel og Cloud Teams vil ITR Group stå særdeles stærkt i konkurrencen med en samlet årlig omsætning på 1,4 mia. kr. og godt 1.100 medarbejdere på 17 lokationer i Danmark, Sverige, Filippinerne og Tjekkiet med aktiviteter i virksomhederne IT Relation, Mentor IT, Sotea, Improsec, Miracle42, Emineo, Copenhagen Software, Progressive, Itadel og Cloud Teams. Koncernen har en stærk markedsposition i Danmark med de fire forretningsområder Cloud Services, Digital Solutions, Professional Services og Cyber Security Services.

Overtagelsen af Itadel og Cloud Teams vil ikke medføre ændringer i kontraktuelle forhold. Parterne har aftalt ikke at oplyse købsprisen.

For yderligere oplysninger
ITR Group
CEO Henrik Kastbjerg, tlf. + 45 2069 6700

Om Itadel
Itadel en af Danmarks førende it-outsourcing-virksomheder med omkring 260 medarbejdere i Aarhus, København og Prag, der leverer og driver sikre og solide it-platforme for en række mellemstore og store virksomheder. Virksomheden udsprang af TDC Hosting og blev i 2017 købt af kapitalfonden Maj Invest Equity, der indførte navnet Itadel og har bidraget til at gennemføre en turnaround af virksomheden, som omsætter for mere end 300 mio. kr. årligt med et positivt driftsresultat (EBITDA).

Om Cloud Teams
Cloud Teams er en førende konsulentvirksomhed inden for public cloud transformation. Konsulenterne er eksperter i at analysere, planlægge og implementere strategiske cloudløsninger i samarbejde med mellemstore og større virksomheder.

Om ITR Group
ITR Group er den førende danske leverandør af it-services til den private og offentlige sektor. Således vil ITR Group efter købene af Itadel og Cloud Teams være repræsenteret på 17 lokationer i Danmark, Sverige, Filippinerne og Tjekkiet. Koncernen har en stærk markedsposition i Danmark med de fire forretningsområder Cloud Services, Digital Solutions, Professional Services og Cyber Security Services. ITR Group vil efter købene have en samlet årlig omsætning på 1,4 mia. kr. og beskæftige godt 1.100 medarbejdere med aktiviteter i virksomhederne IT Relation, Mentor IT, Sotea, Improsec, Miracle42, Emineo, Copenhagen Software, Progressive, Itadel og Cloud Teams.

Back