Ramt af ransomware? Her er 3 basale ting du skal gøre, og 3 ting du absolut ikke skal gøre

 

Gå ikke i panik, hvis din virksomhed bliver ramt af ransomware, hvor IT-kriminelle lukker ned for systemer, filer eller andre kritiske dele af virksomhedens IT. Her de tre ting du bør gøre først af alle. Få hjælp af din IT- eller sikkerhedsleverandør til at genetablere en sikkerhedsbackup og få forretningen op at køre igen.

Du får også tre korte tips til, hvad du bestemt ikke skal gøre. For eksempel skal du ikke betale afpresserne den krævede løsesum.


Gør dette:

  1. Meld angrebet og skaden til politi og forsikring (kræver en erhvervsforsikring, der dækker it-kriminalitet og hacking eller en særlig ”cyberforsikring”).
  2. Genetabler virksomheden ud fra seneste sikkerhedsbackup – gerne ved hjælp af en infrastrukturleverandør.
  3. Find årsagen til, at angrebet er lykkedes, og luk sammen med en it-leverandør eller sikkerhedsekspert fremtidige huller.

Gør ikke dette:

  1. Giv efter for hackernes afpresning, og betal de krævede løsepenge. Det er ingen sikkerhed for, at dine data frigives, og du opmuntrer de kriminelle.
  2. Prøv selv at redde stumperne, fordi det er billigst. Det vil næppe lykkes.
  3. Fortsæt med det niveau for IT-sikkerhed, virksomheden eller organisationen hidtil har haft. Tag i stedet kontakt til en IT-leverandør, og få genetableret virksomheden på et sikkert grundlag.

Har du brug for et sikkerhedstjek af din virksomhed, så kontakt os. Vi er der altid. 

René Gundersen
Business Manager - Security
Tlf.+45 3547 5180
rgu@progressive.dk