Stiftere køber Progressive tilbage

Stiftere køber Progressive tilbage fra investeringsselskab

I 2011 blev aktiemajoriteten i Progressive solgt til investeringsselskabet Greystone Capital. Målet med salget var for stifterne, Troels Gammelgaard og Jonas Buhl Gregersen, at øge væksten gennem en række opkøb og generelt at professionalisere selskabet – og dertil krævedes større finansielle muskler.

De efterfølgende år viste dog, at opkøbene og den deraf følgende spredning af organisationen, gav større udfordringer end ventet – og at det også kunne ses på tallene. Derfor måtte bestyrelse og ledelse sammen gennemføre en omstrukturering og re-fokusering virksomheden og dens serviceudbud.

Denne indsats har nu resulteret i det stærkeste første kvartal i 7 år – og samtidig har Greystone og stifterne indgået aftale om et tilbagekøb af aktierne.

Som resultat af handlen kommer den nye ejerstruktur til at se således ud, at Troels Gammelgaard bliver arbejdende bestyrelsesformand, Jonas Buhl Gregersen forbliver medlem af bestyrelsen og endelig vil administrerende direktør, Jesper Larsen, blive indlemmet i ejerkredsen.

“Vores udfordringer i de forgangne år har påvirket både kunder og medarbejder, men det er nu lykkes at vende selskabet, og vi har forventninger til, at den positive udvikling vil fortsætte. Den vil vi gerne understøtte med en ejerstruktur, som vi ved fungerer – og derfor har Jonas og jeg besluttet at købe de aktier, vi solgte, tilbage,” siger Troels Gammelgaard og fortsætter: ”Det er vores målsætning at finde tilbage til det DNA og de værdier, der var med til at drive selskabet frem i den første periode. Lykkes vi med dét, er jeg sikker på, at det også vil kunne ses hos kunderne, medarbejderne – såvel som på bundlinjen.”

Progressive har i dag 75 medarbejdere og arbejder ud fra kontorer i både København og Århus. Blandt kunderne er mange virksomheder, der har det til fælles, at deres IT-drift er forretningskritisk, og de er afhængige af at f.eks. kasseapparaterne altid virker.

Om den første tid efter tilbagekøbet fortæller Troels Gammelgaard: ”Nu hvor jeg har været i min nye rolle i et par uger, kan jeg kun sige, at det er en helt fantastisk følelse. Jeg har virkelig kunnet mærke en masse positiv energi fra medarbejderne, såvel som fra kundernes feedback. Det har styrket min tro på, at vi har et stærkt fundament som udgangspunkt for den vækst, som vi ønsker for virksomheden. Der ligger selvfølgelig en masse hårdt arbejde foran os for at nå vores mål, men jeg er sikker på at rejsen også bliver rigtig sjov og spændende.”

Maj 2018.

Læs også tal og facts om Progressive.

Begynd at skrive og tryk ENTER for at søge